TECHCorner

Ønsker du å lære mer om teknologien som brukes i systemene dine? Vi vil at du skal ta opplyste og veloverveide valg. Derfor har vi laget en liten serie med korte videoer som på en enkel måte forklarer forskjellene i teknologiene som finnes der ute. Ved å se disse håper vi du føler deg mer oppdatert og klar for å gjøre endringer du stoler på at gjør godt for bedriften din.IBM Power Systems

3500% raskere på 20 år

IBM Power har historien som gir deg trygget for fremtiden. Det har vært teknologiske kvantesprang gjennom 30 år - og det er dette som gjør at Power er en foretrukken platform i mange industrier. Sett av et par minutter av dagen din til å få et overblikk på IBM Power Systems med videoen under, og har du mer tid, har vi lagt ytterlige tre videoer lengre ned som har forskjellige fokusområder.

 

IBM Power for Performance

Driftskritiske applikasjoner skal alltid virke og yte godt. Nettopp derfor burde du sette deg inn i hvilken server du velger og hva du kan forvente av denne: Hvor mange CPUer per system? Hvor rask er CPUene? Hvor mye minne har du? Hva er båndbredden på minnet? Båndbredden mellom CPU og GPU? 

Spørsmålene er mange, men svaret kan være enkelt. Se denne korte videoen med vår server- og lagringsekspert Tore Thon for å lære mer!

 

 

Den perfekte konsolideringsmaskin

Helt siden den første Power-maskinen ble annonsert torsdag 15. februar 1990, har IBM hatt stort fokus på å få opp maksimal ytelse per prosessorkjerne. Ved at IBM fortsetter å øke ytelse per kjerne for hver generasjon, reduserer de også behovet for lisenser for per-kjerne lisensiert programvare. Dette kan bli en stor besparelse for din bedrift! Men det er ikke bare denne fordelen som kan spare deg for penger, Power-prosessoren har også mulighet for å få åtte samtidige instruksjoner til en hver prosessorkjerne og prosessorpool for optimal utnyttelse av lisenser.

Ved å samle dine applikasjoner, få opp utnyttelsesgraden og med en høyere ytelse per CPU ser vi en betydelig besparing hver gang - typisk tre til en. I denne videoen vil Tore Thon presentere fordelene og regnestykket som viser hvor mye du kan spare ved å sette opp en infrastruktur bygget på gode prosessorer.

 

 NVMe

Tradisjonelt er det SCSI som har vært protokollen som håndterer kommunikasjon mellom server og ulike lagringssystemer, og innad i lagringssystemene. Men endelig har databransjen fått en ny teknologi på banen, som kan gi deg et kvantesprang i ytelse. NVMe er en svært spennende protokoll som vi i noen tilfeller har sett sparer deg for så mye som 20 prosent av prosessorens kraft! Du kan oppnå svært høy ytelse og svært lav latency dersom du velger riktig lagringssystem.

Ønsker du å lære mer om denne teknologien og hvordan NVMe kan gjøre slike besparelser? Se denne korte videoen med vår server- og lagringsekspert Tore Thon!