Spar pengar på din Oracle-investering

Här hittar du intervjuer, case, artiklar och mycket annat innehåll om allt från ekonomi till teknik.

Guide | Därför ska ni använda IBM Power för er Oracle-miljö

Ofta börjar resan mot IBM Power med ett jobbigt driftstopp som har kostat företaget mycket pengar och förtroende. Men det är kanske först då som företaget också inser att infrastruktur är något kritiskt och viktigt. Ett tips är att inte vänta för länge med att se över er miljö.

- Att göra jobbet idag är att investera i framtiden, både när det gäller prestanda och kostnad, säger Kim Quarnström, VP Strategic Sales, Marketing & Business Development på LOAD.

Som IT-avdelning har du ofta enormt mycket uppgifter att lösa. Det kan vara underhåll, admin eller att bygga en ny infrastruktur till en ny tjänst. Lagring och server får helt enkelt inte alltid den prioritet som det egentligen förtjänar

Hur kan du och ni på Load hjälpa kunderna att spara pengar på Oracles produkter?

 
- Vi på Load är specialister på IT-infrastruktur. Framför allt när det gäller datalagring och backup. Idag jobbar vi primärt med infrastruktur från IBM - då vi är IBM:s största återförsäljare i Sverige av lösningar inom både Power och Storage. Alla som grundade Load har tidigare jobbat på IBM, så vi har en stark koppling till IBM. Vi kan helt enkelt IBM:s produkter väldigt bra. Vårt stora fokus är alltid att det ska vara tryggt för kunden, att de ska kunna sova gott om natten med våra lösningar.
 
 

"Företagets helpdesk blev nedringd av medarbetare som undrade varför allt plötsligt gick så långsamt.”

- Kim Quarnström, VP Strategic Sales, Marketing & Business Development på LOAD.

 

Vilka är de största utmaningarna för kunder idag när det gäller datalagring?

 
- En stor utmaning är att många företag har idag ett standardiserat system på plats som de har vant sig vid. De har rutiner, personal och kompetens för det som de jobbar med idag. Det kanske finns ett litet motstånd ibland till att lära nytt. Det är ju det som är det fantastiska med IBM:s lösningar - att du faktiskt inte behöver vara så hemma på till exempel IBM Power - utan vi sköter det åt dig. Så att du kan göra det som du är bra på - nämligen att driva in fler affärer till din verksamhet.
 

Ni driftar IBM Power åt era kunder?

 
- Exakt. Vi tar hand om allt när det gäller IBM Power. Vi hjälper företagen genom hela processen med att installera och migrera. Sedan har vi supportavtal som inkluderar regelbundna hälsocheckar då vi dokumenterar vad som behöver uppdateras och sedan gör vi uppdateringarna åt kunden. Så kunden behöver i praktiken inte göra något alls.

- Alla uppdateringar och patchningar gör vi vid tillfällen då det passar kunden bäst, oavsett om det är på helger eller kvällar. Man kan likna det vid en molnlösning där kunden själv äger infrastrukturen.
 
 
 

"När det gäller Oracle blir det uppenbart. Färre licenser helt enkelt."

- Kim Quarnström, VP Strategic Sales, Marketing & Business Development på LOAD.

 

Vad är den stora fördelen med att flytta sin gamla lösning till IBM Power?

 
- Prestanda och pris. IBM Power är både snabbare och billigare. Jag har varit med flera gånger om när vi har satt upp testmiljöer hos kunder i IBM Power-miljö. När testet sedan avslutats och vi återigen flyttade tillbaka miljöerna till de gamla X86 servrarna blev företagets helpdesk nedringda av interna medarbetare som undrade varför allt plötsligt gick så långsamt. Det visar på kraften i IBM Power. Det är otroligt snabbt och lätt administrerat.