Spar pengar på din Oracle-investering

Här hittar du intervjuer, case, artiklar och mycket annat innehåll om allt från ekonomi till teknik.

Intervju | Teppo Seesto på IBM

- Kommer du ihåg tamagotchi, den där lilla leksaken från Japan, som du var tvungen att ge mat och gulla med? Så är IBM:s Power System – fast precis tvärtom!

Den motstridiga liknelsen är Teppo Seestos. Den mångårige medarbetaren på IBM i Helsingfors var med om Powers födelse den 6 februari 1990 och han var en av många som utropade ett unisont ”wow”. Uppväxten var okomplicerad och idag kan Teppo se tillbaka på den snart 32-åriga maskinens självständiga liv.

- Jag mötte en kund nyligen. Han berättade att det stod och snurrade en Power-maskin hos dem som varit igång sedan 1998. Dessutom hade de en maskin gå gått dygnet runt i 5 000 dagar utan att behöva bootas om. Ingen tamagotchi direkt, skrattar Teppo Seesto.

Teppo har varit IBM trogen i 33 år och han har aldrig övervägt att lämna IT-branschen. Även om han stora ungdomsdröm var att bli arkitekt.

- Jag ville rita byggnader och sökte till arkitektutbildningen. 60 kom in, jag var nummer 61… Men jag var för dålig på att rita bilder på fri hand, konstaterar Teppo. Istället hamnade jag i IT-branschen och har på min fritid ritat åtta hus. Dessutom har min dotter blivit arkitekt, så jag lever väl min dröm genom henne.

Men Teppo blev ändå en form av arkitekt. Hans titel är idag Teknisk Arkitekt på IBM. Dessutom är han Quantum Ambassador och missionerar för framtidens IT. Att vara i teknikens framkant har länge varit en del av Teppos yrkesliv. Då är det kanske inte heller konstigt att det ska mycket till för att utbrista i ett ”wow” över ännu en uppgradering.

- Nej, jag blir inte lika imponerad längre, konstaterar Teppo lakoniskt. När jag var ung var det med stora ögon jag bevittnade nya lanseringar. Idag är det mer: jaha, där kom en till…

Så om jag ber dig beskriva Oracle on Power som en lösning med hög wow-faktor så går jag bet?


- Låt mig säga så här: för mig är det inget wow, men det är för att jag har jobbat med det här så länge att jag VET storheten med Oracle on Power. Problemet är att det finns många andra därute som inte förstår eller som är för lata för att spendera ett par veckor på något som skulle innebära stora kostnadsbesparingar.

Oj, du menar alltså att lathet är en av parametrarna som måste övervinnas i en säljprocess?

 

- Ja, många gånger vill människor inte veta hur saker ska kunna göras bättre och mer kostnadseffektiva. Det kan handla om rädslan över att tappa ansiktet inför chefen när något som funnits där hela tiden visar sig kunna ge en stor effektivisering.
- Inom offentlig förvaltning blir det ett politiskt spel. Här kan rädslan ligga i att budgeten för just den avdelning som väljer Oracle on Power kan krympas på grund av effektiviseringen.

Men det låter ju ändå som angenäma problem – för distributören av Oracle on Power?


- Jo, men det är samtidigt frustrerande att ha något som man VET skulle göra stor skillnad och ändå inte kunna leverera. Den som vägar kommer att bli hjälte, men tyvärr finns det för många som är för lata för att bli hjältar.