Spar pengar på din Oracle-investering

Här hittar du intervjuer, case, artiklar och mycket annat innehåll om allt från ekonomi till teknik.

 

Intervju | Johan Petersen på TietoEvry

-  Jag jobbar med IBM-maskiner som är lite större, lite mer kraftfulla och lite bättre på nästan allt. Sen lägger du till Oracle på Powerplattformen och får den förmodligen bästa databasen som finns på marknaden.

Ungefär det svaret skulle du få om du frågar Johan Petersen på Tetoevry vad han dagligen jobbar med i sitt yrkesverksamma liv. Och han om någon borde veta efter 20 års tät relation med Power.

- Det är ju inte särskilt ofta jag har möjligheten att reflektera över ”vad jag gör, egentligen” på jobbet, konstaterar Johan Petersen. Men nu när du ställer frågan känns det mer svart på vitt. Jag jobbar med bra maskiner som jag verkligen inte behöver be om ursäkt för.

Johan Petersen utbildade sig inom datateknik på universitetet i Linköping och har haft sin hemvist i IT-branschen sedan 1992. I 30 år alltså, och hela tiden inom samma bolag, även om uppköp och nya konstellationer har förändrat företagsnamnet på det imaginära visitkortet. Titeln var tidigare Senior Solution Architect.

- Nu vet jag inte vad jag är, skrattar Johan. Mitt jobb är att se till att det funkar på Powerplattformen helt enkelt. Det finns säkert nån förkortning…

Oracle på hårdvaran Power formuleras med smartness ”Oracle on Power”. Vad kan du själv säga som det allra bästa säljargumentet?


- Stabiliteten! Och att du förmodligen behöver hälften så många maskiner som motsvarande leverantörer har på marknaden. Du får färre krascher, mindre underhåll och bättre support. Du blir helt enkelt mindre osams med kunderna, om ens nån gång.

- Det här vågar jag knappt säga, men förr drog man igång en maskin hos en kund och fem år senare hade den aldrig bootats om. Det säger en del om stabiliteten! Så är det ju självklart inte idag med tanke på bland annat säkerhetsaspekten. Men maskinerna har potentialen att tuffa på år efter år, utan att du behöver oroa dig.

Vad är din roll i kontakter med återförsäljare och partners?


- In, konfigurera och ut, kort sagt. I min kontakt med exempelvis Pedab brukar det funka så att jag konfigurerar den maskin som önskas och att den motsvarar kraven. Jag har då haft en kort och intensiv kontakt med Pedabs Torbjörn Hedberg. Tillsammans hittar vi rätt lösning för kunden. Det har funkat jättebra!

Du har ju jobbat med datorer i 30 år och Power i 20, sett hundratals uppdateringar, nyheter och IT-utveckling. Kan du fortfarande imponeras av en uppdatering?


-Jodå, när jag läser om en ny häftig uppdatering så kan jag bli impad. Men det är numera en kort eufori. Sen är det business as usual och som luttrad IT-arbetare så ser man alla nymodigheter som nåt självklart.

- Fast nyligen hittade jag en funktion för disken i operativsystemet. Det var ett minustecken som gör att man kan KRYMPA diskens storlek. Såna smått nördiga överraskningar kan jag glädjas åt.